10.17.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ


Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης  στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι συνεργαζόμενες ενώσεις και ομοσπονδίες στον χώρο του Τύπου, παραμονή της αυριανής πανελλαδικής,  πανεργατικής – πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας. 

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού, στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι, τεχνικοί. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τεχνικών της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ συμμετείχαν οι συνάδελφοι τους της ιδιωτικής ραδιοφωνίας της ΕΤΕΡ και δημοσιογράφοι κυρίως του Ασύνταχτου Τύπου από την ΕΣΗΕΜ-Θ (της οποίας η διοίκηση δεν είχε καλέσει σε καμία συγκέντρωση). Παραβρέθηκε η βουλευτής Ιωάννα Γαϊτάνη, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακολούθησε τους συγκεντρωμένους στην πορεία στα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη.  

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι βρήκαν κλειδωμένες τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης και αστυνομικές δυνάμεις να τους περιμένουν... προς διασφάλιση της τάξης!

Ο δημοσιογραφικός κόσμος ενώνει τη φωνή του με όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις της εργασίας για την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκληση όλων των περικοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: